Reise

En kort historie av drosjer

Historien om drosjer er noe du ikke kan tenke på som du prøver å rope på en travel arbeidsdag. Men har denne transportmiddel faktisk en interessant bakgrunn som strekker seg tilbake så langt som 1800-tallet.

De første årene

Det tok ikke lang tid for mange mennesker som eide biler på slutten av 1800 starte ansette dem. Selv om den første drosjer var odde-ser innretninger som hadde batterier veier som 800 pounds, var det nesten 100 av dem i New York City av 1899. De gjorde en stor virksomhet som konkurrerer med hestekjerrer, siden mange fant dem ikke bare raskere, men også roligere og mye renere. De første gass-drevet drosjer kom i New York i 1907, men overraskende, de var importert fra Frankrike og ikke bygget i USA 1920 så en eksplosjon i drosjer, som tusenvis av dem var i bruk hver dag

Denne voksende næringen nødvendig regulering og den ordføreren i New York, Fiorello H. La Guardia, forpliktet ved å signere Hass handling 1937. Loven tvunget cab selskaper å skaffe lisenser og også innført medaljong systemet, som er i bruk i dag. Dette er små metall plater får du av som sertifiserer det er lov til å plukke opp passasjerer. Systemet bidrog regjeringen holde orden på ikke bare hvor mange taxier, men kvaliteten på dem også.

En spenstig Form for transport

Selv om de opplevd alvorlige konkurranse fra buss, t-baner og tog, forble drosjer i New York en stift for millioner av mennesker. Omtrent 12 av dem var i tjeneste i 1950. Mens du kanskje tror at drosjer har alltid vært gul, var det faktisk ikke til sekstiårene at de var må males ikoniske fargen. Dette ikke bare hjulpet kutte ned på drivere arbeider uten lisenser, det hjalp KFBer bli uutslettelig deler av New Yorks kultur.

I dag, er cab industrien så robuste som det har vært. Det er ca 40 000 drivere i New York City alene og millioner av andre over hele USA og resten av verden. Drosjer er ikke bare fokus på sitcoms, de har også inspirert utallige nyheter, reklamekampanjer og anekdoter. De har også endret i utseende; mens det er fortsatt mange sedan i tjenesten, kommer de også i SUVer og selv mini-varebiler. En anslagsvis 200 millioner passasjerer reiser ca 800 millioner miles i året, og betale priser totalt ca $1 milliard i året i New York alene.

Mens omtrent alt annet i denne verden endres, fortsatt hailing en drosje så populær i dag som den var mer enn 100 år siden.