Reise

Jakhoo temple - en gamle tempelet av hinduistiske Guddommen, hanuman

Jakhoo tempel er en meget gammel tempel i Shimla, Himachal Pradesh. Tempelet er dedikert til svært dyrket hinduistiske Guddommen, Hanuman. Den berømte tempelet ligger i en høyde av 2450 meter over havet. Det er også hjem til verdens høyeste statue av Lord Hanuman (Monkey hinduguden). Den gigantiske statuen er 108 fot høy og overgår statuen av "Kristi WESTENDER", i Rio di Janeiro, Brasil. Også er Jakhoo hill den høyeste toppen i alle Shimla.

Jakhoo ordet er avledet fra en annen Hindi ordet "Yaksha". Yakshas er karakterer i hinduistisk mytologi som kobler mennesker til gudene. Det antas og legenden går, Herren Hanuman hvilte på dette stedet mens han var på jakt etter "Sanjivni Booti". Det er også sagt at toppen av fjellet er flat fordi Herren Hanuman vekt flatet hele området. Det er derfor antatt at dette tempelet er gamle og dens opprinnelse dateres tilbake til Ramayana perioden.

Jakhoo temple er en av de viktigste turistmålene i Himachal Pradesh i dag hvor familier sverme hele året. Bakken fungerer som en trek der eventyr elskere oppfylle deres trang til trekking. Annet enn det tilbyr stedet strålende solnedgang og soloppgang utsikt fra toppen. Det er en rekke smale gater som gir one of a kind "gå" erfaring. Festivalen av Dussehra feires med stor bravur på Jakhoo temple. Tempelet har en stor klokke som besøkende ring for deres lykke.

Tempelet er godt forbundet via hovedshoppingområdet og er et viktig senter for turisme i Himachal Pradesh. For å nå dette vintage punktet i Shimla, kjører regjeringen i Himachal Pradesh spesialiserte drosjer. Regjeringen er også bygger en konstruksjon av taubaner å lette videre praktisk for besøkende.

Tempelet er alltid overfylt med aper. De slå ikke voldelig med mindre truet. Det anbefales å ikke få panikk når aper mengden du følge deg og frisk lommene. Bo rolig som en panikk reaksjon kan utløse frykt i aper. Tilbedere og turister som å mate bananer til disse aper. Ingen type footwears er tillatt i lokalene til templet. Stedet er åpent for besøk hele året. Alle er Jakhoo tempelet et flott sted å besøke, gitt sin naturskjønnhet og åndelig betydning. Det er nesten umulig å overse dette målet mens besøke Himachal Pradesh.