Reise

Besøk stockholm under nordlyset-fridager

Naturfenomenet som frister så mange å ta fatt på nordlyset helligdager er i utgangspunktet en opplevelse som er virkelig uforglemmelig. Men, mens du nyter den naturlige skjønnheten i Sveriges avsidesliggende steder å se nordlys, er det vel verdt de planlegger å tilbringe noen dager i Stockholm også. Stockholm er en spennende og travle by med mange attraksjoner, museer og restauranter å holde deg frisk underholderen.

Hjem av nordlys

Mange nordlyset helligdager er basert i eksterne svenske Lappland, av åpenbare grunner mer uhindret visning muligheter. Langt fra city lights tar flotte nordlys over himmelen fantastisk besøkende med dans opptog. Populære destinasjoner for observasjoner inkluderer Abisko og Lulea øygruppen. Begge områdene er kjent for sin naturlige skjønnhet og besøkende har muligheten til å bo i den berømte Tree Hotel eller Ice Hotel under ferien det.

Raskere tempo spenning

Imidlertid etter stillheten vise nordlyset, Høytider i Sverige kan bli litt raskere tempo på vei til landets hovedstad, Stockholm. Stockholm kan nås ved en kort flytur eller biltur for et par dager. En gang i byen er mulighetene uendelige. Mange besøkende begynner deres utforskning av byens severdigheter med båt eller buss omvisning. Disse turene er nyttig å få kvad av landet i byens gater, samt gradvis smalere nedover stedene du ønsker å besøke for en mer dyptgående opplevelse.

Må-se museer

På de fleste besøkende lister er Stockholms Vasa Museum. Det Vasa Museum er hjem til et fantastisk 400 år gamle skip funnet i havnen, som er blitt møysommelig restaurert til sin tidligere storhet. 95% av 1600-tallet skipet består over av originalt materiale, og den intrikate utskjæringer og skulpturer gjør det imponerende kunstverk i seg selv. Museet tilbyr ulike utstillinger rundt skipet for besøkende å lære om livet om bord, og det er også en butikk og en restaurant.

Mer moderne appell

For elskere av moderne kunstverk regnes Stockholms Fotografiska Museum, som åpnet i 2010, som en av verdens beste samlinger av moderne fotokunst. Museet har fire store utstillinger årlig, sammen med ca 20 små. Suvenir- og bokhandel er verdt et besøk, museets bar på taket, som tilbyr en fantastisk utsikt over byen.

Stockholm tilbyr mange andre severdigheter og scener inkludert Nobel museet, og en tur basert på bestselgende Millennium-trilogien romaner, av Steig Larsson, som har historier var basert i Stockholm og omegn. Reisende til Sverige på nordlyset ferie bør definitivt ta muligheten til å utforske landets fascinerende hovedstad også.