Reise

Paris transport: forstå orly's transport

Orly flyplass (ORY) er den nest mest viktige flyplassen i Paris og serverer dusinvis av flyselskaper som kobler forskjellige byer i Europa, Midtøsten og Afrika.

Flyplassen er 14 kilometer sør for Paris sentrum og har to terminaler: Orly-Sud og Orly-Quest. Den gode siden med terminalene er at de små dermed lett å navigere.

Orly har stor transport inn Paris sentrum. Transport alternativene inkluderer Orlyval tog, busser, drosjer og shuttle varebiler.

Orlyval tog

Togene er førerløse og koble Orly-Sud. De har også koble Quest terminaler til Antony stasjonen i RER B linje. Du må kjøpe billetter på Orlybus messe i terminalen og deretter gå opp rulletrappen til opphøyet jernbanestasjonen.

Togene går etter hver fire minutter fra 6 AM til 11 PM og total reisetid til sentrale Paris er 40 minutter. Barn under 4 år reiser gratis; men betale de mellom 4 og 9 halv pris.

Orly flyplass busser

Det er mange busser som folk fra flyplassen. Viktigste bussene er Air France-bussen, Orlybus, og shuttle-buss.

Air France-bussen er den mest populære og har to linjer: linje 1 og linje 3. Linje 1 forbinder Sud og Quest Gare Montparnasse Ivalides og Etoile. Minimum reisetiden er 50 minutter.

Busser i linje 3 kjøre mellom Orly og Charles de GAULLE og avreise etter hver 30 minutter og reisetiden er ca 1 time 30 minutter.

Den gode siden med disse bussene er at du kan bestille billetter online og spare en masse penger. De tilbyr også store rabatter. For eksempel hvis du reiser som en gruppe av fire eller flere voksne, betaler du en rabattert ungdom billettpris.

Orly Airport taxi og transport

Akkurat som det er mange busser betjener flyplassen, det er mange taxier og skyttelbussene som opererer fra flyplassen.

Taxi er vanligvis privateid og de belaste 40-45 euro mellom Orly og sentrum. Avhengig av trafikken tar turen mellom 30 og 90 minutter.

Flyplasstransport er også hovedsakelig privateide og de vil ta deg til og fra hotellet for 17-30 euro per person. Den gode siden med skyttelbussene er at du kan bestille sine tjenester på nettet. De tilbyr også store rabatter. For eksempel er det noen som lade 13-32 euro Hvis du reiser i en gruppe av åtte.