Reise

Arven etter etniske retter i dagens moderne malaysisk mat

Befolkningen i Malaysia er ganske forskjellige og består av tre større etnisk grupperinger dvs Malays indianerne og kinesiske, men det er mindre og mindre kjente grupper som er en del og pakke av Malaysia slik vi kjenner det i dag.

Viktig stifter

Noen av de essensielle ingrediensene som utgjør den gjeldende malaysisk mat er ris, som er en viktig daglig stift; ulike typer chili peppers, kokos, Belacan eller reker lim; soya saus; tofu, etc. Foruten de ovennevnte retter, malaysisk mat har også mye dratt nytte av sin koloniale fortid som innlemmet nederlandsk, engelsk og portugisisk innganger i matvaner. Selv Malaysias naboer, Indonesia og Singapore har påvirket ulike retter som nå har sin egen malaysiske vri. Dette kan være i form av frukt og grønnsaker, smaker, aromaer, ingredienser eller metode for matlaging. Noen produkter har blitt en integrert del av malaysisk mat som kokosnøtter som vi trekke kjøtt, melk og andre produkter og brukes i ulike karriretter, inkludert kjøttretter som Rendang.

Innvandrer arv

Typisk urter brukes i malaysiske kjøkkenet inkluderer pandan blad, sitrongress, gurkemeie, etc., mens grønnsaker og frukt som bønnespirer, brinjal, kål, okra, nepe, søtpotet, for å nevne noen, er brukt i ulike retter. Frukt som calamansi limes, honningdugg melon, guavas, durian, jackfruit, longan, mango, rambutan, Mangostan, papaya, etc brukes alle ganske regelmessig malaysiske hjem og mat. Det er imidlertid den kinesiske som har gjort den største bidrag til malaysisk mat som vi kjenner den i dag med verdensberømte rettene som kantonesisk stekte nudler, kylling ris, karri meg, svinekjøtt vrbord suppe kalt Bak Kut Te, eggnudler med wonton dumplings, etc. Indiske innvandrere tok i retter som tandoori chicken, meg goreng mamak stir-fried gul nudler med stir-fried grønnsaker, fisk hodet karri, tofu og kjøtt; brød som roti canai, poori og chapatti som har alle blitt velkjente navn.

Tradisjonelle retter

Tilstrømningen av disse etniske gruppene hadde også fordelen av å bringe i egne stiler av matlaging, ingredienser, og tradisjoner, godtatt helhjertet av den lokale Malays, endret eller innlemmet ingredienser til deres smak, og ble gjenfødt som moderne malaysisk mat. Tradisjonell malaysisk mat inkluderer slike klassikere som berømte ris parabolen med Nasi goreng, Nasi Lemak, krydret okse karriretter som Rendang, spesielt laget net-formet brød kalt Roti jala, en krydret omelett kjøtt sandwich kalles Roti John, kjente malaysiske Satay, etc. Disse rettene er kjent i dag som typiske malaysiske kreasjoner, men de alle bli noen av deres arv fra innvandrere fra Kina, India, Indonesia og Singapore. Hjertet av en typisk malaysiske måltid er ris med alle andre retter og relishes merket som akkompagnement eller siden retter.