Reise

Forbered deg for en opplevelse tur i Kina

Reisende heldig å ha muligheten til å gå tur i Kina trenger ingen ekstra motivasjon enn landets berømte skjønnhet, historie og fascinerende kultur. Bør de, men ønsker å sikre at de er i i riktig stemning for gjennomføre slike en-livs eventyr, gjøre seg med de mest kjente eksemplene på kinesisk kunst, samt med noen vestlige bøker og filmer med en kinesisk innstilling, kan være et godt sted å begynne.

Få i humør for eventyr

De som vil heller lese en bok enn se tilsvarende filmen har mange alternativer å velge mellom når det gjelder å sette stemningen før en opplevelse tur i Kina. Et godt sted å begynne kan være en oversettelse av en av de gamle kinesiske legendene, med legenden av Monkey King, fortalte på Journey til Vesten, igjen en flerårig favoritt. Den tekster og dikt av Konfucius og andre klassiske tenkere av perioden kan også være verdt skottet over, som kanskje Sun tzus klassiske politiske tome, The Art Of War. Blomstrende, litt gammeldags stil med disse legendene (og deres engelske oversettelser) kan være et hinder for noen, men alle som er komfortabel med vil finne disse fortellingene en fascinerende vindu inn typen som igjen restene å denne dag. Mens skyldig av utdaterte vestlige stereotypi, kan Hergé's Tintin og blå Lotus også gjøre for et godt utvalg av lesing, spesielt for den yngre publikum eller de som søker noe mer lekende å lese før eller under reisen.

Hvis, imidlertid du foretrekker å se filmer i stedet for å lese bøker i forberedelse til ferien fotturer i Kina, frykt ikke. Mye er som med bøker, det mange filmer du kan dybden på som vil gi deg en idé om historien til landet - riktignok mer eller mindre romantisert. Kinesisk kino er kjent for historiske krigsfilmer samt perioden actionfilmer, med den klassiske alderen av landets kultur alltid i fokus. Besøkende som ønsker for å forstå gamle kinesiske kultur og verdier finner et vell av kilder fra å gjøre dette. Mens noen suspensjon av vantro er selvfølgelig nødvendig, verker som Crouching Tiger Hidden Dragon, helten, huset av Flying Daggers, The Warlords eller når på i Kina trilogien skildre nøyaktig visse aspekter av føydale tid, og bare kan få deg i riktig stemning for kommende turen.

Hva media du skudd du for erfaring fotturer i Kina, men det viktigste motivator er alltid kan være ideen om landets fantastiske landskap og fascinerende skikker. Selv om bøker og filmer ikke fungerer, det alene er sikker på å holde deg gående.