Reise

Prøv uvanlig mat i Kroatia

Smake lokal mat og drikke er vanligvis en av høydepunktene i noen ferie til et annet land. I sammenheng med en vandre ferie - hvor en av de viktigste formålene med deltakerne kan være å leve "som en lokal" så mye som mulig - kjøper dette aspektet enda betydningen og prominence enn vanlig. Folk å utforske et område fots og søker å fordype seg i kultur og livsstil tar vanligvis noen sjanse å prøve lokale matretter, og et spesielt smaksrike fat kan bli en av de mest minneverdige opplevelsene av besøket.

Balkan mat

I denne forbindelse er de på ferie gå i Kroatia på hell. Balkanic mat er kjent velsmakende, og det er ganske mange delikatesser, både lokale og importerte fra nabolandene for spirende gastronomi eksperter å oppdage mens du utforsker dette interessant østlige europeisk nasjon.

Kroatisk mat er en herlig blanding av påvirkninger, blander tradisjonelle smaker med spesialiteter importert fra naboland som Tyrkia. Som med de fleste andre land endres hva slags mat også etter geografisk plassering, med ulike deler av landet rørt forskjellige påvirkninger og med ulike regionspesifikke retter. Reisende gå i Kroatia vil derfor kunne prøve en rekke retter og kulinariske påvirker under oppholdet.

To gode eksempler på hva kroatisk mat har å tilby er 'ajvar', en ulik krydret grønnsaker liker, og 'brodet', en fisk lapskaus krydret med løk og hvitløk. Fans av sauser vil også prøve 'buzara', en tomatsaus med brødsmuler perfekt for tilhørende fisk og sjømat. For dessert, "paski sir" ost eller den opprinnelige versjonen av flan pudding, kalt "rozata", er begge gode valg.

Som nevnt, bortsett fra disse endogene spesialiteter, kan reisende gå i Kroatia også forvente å komme over retter 'importert' fra nabolandene og gitt en lokal spinn. Disse inkluderer 'cevapcici', en rekke kjøttboller opprinnelig introdusert av det osmanske riket, og 'burek', en deigaktig populære hele Balkan. Når vi sier "lokale snurr", men tror ikke disse rettene få lokale tilsvarer hva skjer med en kebab eller pizza i Storbritannia - disse delikatesser behandles fremdeles respektfullt og forbli som smaksrike som den virkelige avtalen.

De siste ting mat entusiaster på ferie gå i Kroatia kunne sette pris på å vite noen av de spesifikke vilkårene brukes i feltet. For eksempel: "ispod" refererer til en langsom kjøkken metode i en hvelvet pott - kalt en 'peka'; og 'na zaru' angir en måte å grilling, ikke ulik grilling.

Med denne kunnskapen i hånd, og en idé om hva mat å oppsøke, er gastronomi entusiaster sikker på å ha en best mulig opplevelse i løpet av deres kroatiske vandre ferie.