Reise

Læring i utlandet i fire byer i Kina

Mandarin blir inarguably en av de dominerende språkene i fremtiden, som Kina vokser i økonomiske og politiske makt på en global skala. Flere skoler i vest tilbyr Mandarin til sine studenter, og læring i Kina er dermed et utmerket valg, gi disse elevene praktisere sine Mandarin med morsmål og utvide sine språkferdigheter. De fire byene i Beijing, Xian, Chengdu og Shanghai gir et variert glimt av store landet, inkludert sitt språklige mangfold.

Beijing

Beijings storslåtte monument, den forbudte by - nesten 500 år hjem til kinesisk kongelige skatt - står imposingly over den enorme og beryktede Tiananmen Square. Det er et stort kompleks med 980 bygninger med over 8000 bukter eller rom. Utforske det tar studenter til tronen rom, gårdsrom, hager, statuer og mer; det vil føles uendelige. En annen kjent struktur som synes aldri å avslutte er den kinesiske mur, bygget over mange århundrer som en defensiv tiltak mot fiender i nord. Beijing, med sin "rene" Mandarin, er et godt første reisemål for kinesisk studenter som lærer i utlandet.

Xian

Xian er mest kjent for terracotta krigere begravd med Qin Shi Huang, den første keiseren av Kina, øst for byen. Et besøk til området vil ikke glemmes raskt. Utgravningen av krigere er ennå ikke komplett, men omfanget av begravelsen er klart- og svimlende. Et medfølgende museum viser andre elementer fra store begravelse. Tilbake i byen, vil studenter setter pris på omfanget av defensive fots veggene. Templer og moskeer - Xian er det østligste punktet på silkeveien som koblet Kina til den islamske verden og den østlige delen av Europa - er mange og vakker.

Chengdu

Hjem til den gigantiske pandaen, Chengdu er en topp stopp på en tur for studenter læring i utlandet i Kina. En verdenskjente avl og forskning senter for giganten pandas trekker i nesten 100 000 besøkende i året for å se det ikoniske dyr native-lignende bambus livsmiljøet. Studenter kan legge til nye vokabularet repertoaret som de lærer om det conservation anstrengelser der - deretter hodet i byens gater å bestille krydret Stir-frites og drikke te i en av byens utallige turistattraksjoner. Dialekten er forskjellige i Chengdu: en form for Sichuanese kalles Chengdu, forskjellig fra andre former for Sichuanese.

Shanghai

Ankom Shanghai, kinesisk studenter læring i utlandet finner en helt annen form for kinesisk: "Shanghai", en form av, gjensidig uforståelig med "ren" Mandarin. De to typene kinesisk sameksistere i Shanghai, med Mandarin lingua franca mens Shanghai er morsmålet. Dette vil ikke stoppe studenter fra praktisere sine Mandarin, enten ved bestilling sjømat dumplings eller besøke byens mange attraksjoner, som Jade Buddha Temple, Nanjing Road, Bund og Yu Garden.