Reise

Hvordan slå jetlag - 6 ting du må vite før du reiser!

Hvis du har opplevd jetlag før, er sjansene du kanskje være interessert i å finne måter å unngå det i fremtiden. Jet-lag (også kjent som dysynchronosis) er en ekstrem tretthet mennesker noen ganger får etter er på en lang fly fly over forskjellige tidssoner.

Noen ganger sammen med tretthet gjør jetlag folk føler gretten og mentalt kjedelig. Enkelte opplever også jetlag indusert gastrointestinale forstyrrelser som dårlig fordøyelse.

Til tross for ekstrem utmattelse er en av de vanskeligste delene om å ha jetlag at det ofte preget av vanskeligheter faller og/eller bor sover. Dette er fordi din døgnrytmen avbrytes på grunn av endringer i normal dag-natt syklusen.

Heldigvis hvis du prøver å slå jetlag, er det ting du kan gjøre før du reiser hjem.

6 Ting å vite om hvordan takt Jet Lag

Sannsynligheten for jetlag øker flere tidssoner du reiser gjennom. Også, hvis du bare kommer for en dag eller to, er det sannsynligvis best å bo på tidsplanen typisk søvn kjølvannet i stedet for å gjøre tidligere justeringer.

For de som reiser tre eller flere dager på tvers av flere tidssoner, er det ting å vite om hvordan å slå jetlag som kan føre til lykkeligere og mer behagelig. Her er noen enkle å følge forslag å vurdere før turen:

Planlegge. Selv erfarne reisende har mye informasjon å spore under internasjonale reiser. Kontroller at du gjør din reiseplaner på forhånd å holde ting så enkelt som mulig. Planlegging fremover vil redusere stress og dette vil være til hjelp, selv om du lide fra jet lag relaterte symptomer.

Organisere papirene. Å være svært organisert før du reiser og opplever tretthet er en viktig reise strategi. Dette inkluderer at du har alle dokumentasjonen, reiseruter, visum, og alle andre nødvendige papirene og dokumentasjon organisert og lett tilgjengelig.

Bo Hydrated. Drikker mye vann og andre sunne væsker er viktig til enhver tid, men det er særlig viktig under flyreiser. Dehydrering kan gjøre jetlag mer alvorlig. Hvis du drikker med eller koffeinholdige drikker, pass på å drikke vann.

Begrense koffein og alkoholinntak. Kaffe, te, brus og alkoholholdige drikker er kjent for å ha negative effekter på enkelte folks søvn, selv uten det ekstra dynamiske reise. Hvis du forbereder for en lang air fly og ønsker for å begrense virkningene av jetlag, begrenser inntaket av disse drikkevarer er tilrådelig for bedre søvn.

Følg lyset. Tro det eller ei, er en svært viktig faktor for vår generelle søvnkvalitet. Erkjenner dette, er det ting du kan gjøre før du reiser for å hjelpe kroppen forberede for å minimere jetlag. Anbefalt i British Medical Journal av Dr. Herxheimer og Waterhouse, hvis du reiser vest, prøver å holde seg våken på dagtid og prøve å gå i dvale når det er mørkt ute. Hvis du reiser øst, kan du prøve å begrense eksponering for lys i morgen og bruke så mye tid utenfor som i ettermiddag. Disse handlingene vil skal justere kroppens klokke og hjelpe regulere melatonin nivåer til riktig tid på dagen.

Bli aktiv. Lett til moderat trening kan være nyttig hvis du er utsatt for problemer med å sovne på grunn av jetlag. Det er viktig, skjønt, at du unngå intens fysisk aktivitet rett før sengetid, som faktisk kan fungere som en stimulerende. Også hvis du prøver å bli flyalarm på dagtid, er trener utendørs i dagtid lys (går på tur, sykle eller spille spill som tennis eller golf) anbefalt som en strategi.

Få masse søvnkvalitet er viktig for helsen din, uansett om du reiser. Søvn eksperter anbefaler at de fleste voksne trenger mellom 7 1/2 og 9 timer av sover hver natt. Før du tar på langtur, er planlegge på forhånd for din søvn en flott idé. Du sikker på å nyte dine reiser mer hvis du føler energized med mye hvile, og er ikke rammet av de negative effektene av jetlag.