Reise

Lære om kulturen i tecate, mexico

Nytt år dag 2014 var annerledes for oss. Vi besluttet å ta to av våre døtre til Mexico for å besøke sine besteforeldre. Nå, dette er ikke noe nytt for fleste (spesielt de som bor i vakre SoCal), men dette var definitivt nye og spennende for oss. Min mann har vært der et par ganger, men våre jenter og jeg hadde aldri vært ute av USA før, så dette var en alle ny opplevelse for oss.

Vedtaket var ganske Restplasser som vi bare bestemte seg for et par dager før. Vi gikk til sengs kl 9 pm på nyttårsaften og våknet på 3 på nyttårsdag å komme på veien dro til Mexico av ca 4:30 (etter en siste minutt stoppe før du drar ut av byen på den trofaste åpne-alle-night Walmart).

Min yngste ble så glad at hun våknet på rundt midnatt, og kunne ikke gå tilbake til å sove. Jeg tror hun hørt våre alarmer går av og bestemte seg å komme i å sikre at vi ble rullet ut av sengen siden vi holdt treffer på snooze-knappen (vi var lei!). 2 ½ Timers kjøretur ned til grensen var ganske begivenhetsløs (ikke reisesyke jeg fikk fra å gå gjennom kurver og svinger på fjellet veiene...). Men når vi kom til grensen, vi var alle gode. Min svigerfamilie møtte oss på grensen så vi kunne parkere på den amerikanske siden og gå over. Det var virkelig ingen rundt. Det var så stille.

Jeg visste akkurat hva du kan forvente siden jeg aldri hadde vært før. Jeg har hørt hundrevis av skrekkhistorier om kommer til Mexico, men jeg har aldri hatt noen beskrive Mexico før. Og jeg spesielt gjorde ikke forskning hvor vi skulle fordi jeg ikke ønsker å ha alle inntatte oppfatninger av hva å avente. Det var absolutt et eventyr som vi inn i Tecate, gikk til min svigerfamilie hjem (som er helt nydelig), dro til Rosarito å spise og gjøre litt shopping, og så gå på jakt etter en åpen godteri butikk, iskrem butikk og tamales. Jeg var så takknemlig til min svigerfamilie det for å navigere oss gjennom byene, butikker, språk og kjører. Det er en opplevelse som jeg ikke vil glemme.

Dette er hva jeg lært om kulturen i Mexico, basert på min personlige tolkninger, opplevelser og observasjoner:

Jobber hardt for svært lite. Landet, i hvert fall der vi besøkte i Tecate og Rosarito, er ikke rike, men de jobber hardt for lite penger som de tjener. Og de kan hustle! Mens i Rosarito vi gjorde litt shopping. Det var svært lik en swap møte oppsett her i USA. Alle hadde sin plass der de sette opp butikk og hustled så hardt de kunne for å få hver krone de kunne ut av deg. De trekke kunder til sine butikker med noe som fanget kundenes øye som vises like utenfor inngangen til området, og så hvis du ser på elementet få sekunder lenge (eller kanskje det var "Jeg ikke vet... det er litt mer enn jeg ønsker å betale" se på ansiktet mitt), prisen plutselig synker (dette skjedde et par ganger). Hver gang vi snudde et hjørne (og selv når vi gikk ned til stranden) var det alltid noen spør om vi ønsket å kjøpe noe.

Ingen ønske om å ut-gjør hverandre. Hjemmene ligner. Uansett okkupasjonen (fra gjerdet-builder brannmann til advokat) er boliger og biler like. Det er ikke nødvendig å ut-gjør din nabo i din personlige eiendeler. Statusen er ikke bygget på personlige eiendeler. Alle er likeverdige.

Enkel levende. Levende er veldig enkelt. Min svigerbror (med hjelp av min svært nyttig yngste datter) gjort oss alle frokost med 1 ½ poteter, noen tortillas, noen peruanske bønner, noen hjemmelagde salsa (gjort om morgenen), og litt frukt og mandler (i en deilig smoothie). De bruker hver siste dråpe av alt de kan om avfall som mulig.

Omgivelser. Jeg har blitt fortalt at Tijuana er mye skitnere enn Tecate og Rosarito. Jeg har ikke vært der, så jeg ikke kan bekrefte eller benekte at uttalelsen. Men jeg la merke til en bestemt nyanse under halvtime tur fra Tecate til Rosarito. Det var en av søppel, graffiti, forlatte bygninger, ødeleggelse, og for meg det føltes som en depresjon. Tecate ble stort sett stengt fordi det var en ferie, som de tilsynelatende tar svært alvorlig, og mange bedrifter i Rosarito ikke begynne å åpne til rundt 10 og 11 am, så kanskje det er derfor det føltes som det gjorde for meg. Kanskje hvis flere bedrifter hadde vært åpen og travle litt mer fremtredende ville det ikke vært så merkbar. Maybe.All-i-alt jeg hadde en flott tur å se familien og jeg har lært mye om kulturen i Tacate og Rosarito, Mexico. Jeg vil definitivt gå tilbake når jeg kan, og fortsette å utforske som jeg er sikker på at det er kulturelle forskjeller i ulike deler av Mexico, som det er her i USA.