Reise

Bor på en ski hytte? Morzine blir levende i januar

Snøen feriegjester klager ofte at det ikke er mye å gjøre i vinter skianlegg enn krøll av brann i deres kostbar ski hytte. Morzine synes å være unntak til regelen i denne forbindelse som januar ser Alpine byen livne til med en rekke aktiviteter som er sikker på å behage start-of-års gjester i regionen.

Main event skjer i regionen i begynnelsen av 2014 har, selvfølgelig, å gjøre med ski, og allerede kan utgjøre grunn nok for selv ikke-praktiserende vintersport entusiaster å leie en ski hytte: Morzine er vert FIS Alpine Ski løp, som vil se en rekke profesjonelle skiløpere ta til bakkene av feriestedet i en rekke arrangementer. I et felt av sportslige verden som er ofte igjen av TV for mer populær sport, utgjør dette uten tvil en gylden mulighet for fans av ski å se noen av sine idoler på nært hold og i aksjon! Denne hendelsen tar steder på Le Pleney fra 6 til 9 januar, og fokuserer hovedsakelig rundt slalåm forsøk, så fans av denne typen på ski bør sørge for at ikke gå glipp av den.

For de som ski ikke appellerer, har byen også har noe av interesse. Den franske feriestedet feirer tradisjonelt den russisk-ortodokse julen, og en uke i begynnelsen av januar, gatene vil bli invadert med tradisjonelle aktiviteter knyttet til datoen. Gjester som liker å finne ut om skikker og tradisjoner av ulike kulturer over hele verden må derfor kontrollere å gå ut fra peisen minst litt denne tiden: hele deres ski hytte, Morzine vil lyse med sin egen versjon av russiske julen!

Bortsett fra disse to store, iøynefallende hendelser, vil overraskende mange mindre forekomster være å sørge for at gamle troen på at feriefølelsen er kjedelig er påvist feil. Nesten hver dag i januar måned har en ny overraskelse venter gjestene på en ski hytte. Morzine vil være vertskap for en rekke konserter, dans, turer og sportsbegivenheter enda lærerikt besøk i den første måneden av 2014, og programmet er variert nok til å tilby noe for alle.

Regelmessige høydepunkt Morzine kulturelle kalenderen for desember 2014 vil være 'besøk til fjøs', der interesserte parter kan bli kjent med den tradisjonelle franskmenn Alpine metode for å gjøre ost. De mindre interessert i meieriprodukter kan, i mellomtiden hodet til en rekke levende musikk konserter, hockey spill, drikke og dans kvelder og enda et spill av fjellet Laser, en Alpene-versjon av laser tag!

Det er klart, så det Morzine er alt annet enn en kjedelig, søvnig mountain resort, som gjestene i januar kan bevitne!