Reise

Europeiske transport kontrakter - minner om gamle dager

Noen ting endre men andre ikke, og det er sikkert sant hvis du er reminiscing om de "gamle dagene" i forhold til europeiske transport kontrakter. Så, etter føre TV viser som det BBCS «Life on Mars», la oss tid-reise tilbake til transport i 1973 - med en europeisk smak.

Europeiske kommunikasjon

Transport kontrakter med europeiske arbeidet var fortsatt referert til som "TIR" og ble vurdert litt eksotisk. Majoriteten av kommunikasjon mellom den britiske og europeiske kunder eller partnere ble gjort via telex - hvis du ikke vet hva det er, kan du slå det opp i et museum.

Telefonsamtaler ble ofte laget, men det kan være lengre forsinkelsene venter på grunn av "alle linjene er engasjert" som gamle GPO meldingen brukes til å fortelle deg frustrerende noen ganger timer på slutten. Telefakser, kan det overraske deg å vite, fantes slags - de var kalt telecopiers og basert rundt en roterende trommel.

Språket var også et problem fordi engelsk var langt mindre brukt i Europa enn i dag. Deretter kaller Nordeuropa (bare om alt fra Holland til Tyskland deretter opp i Scandinavia) var OK, som engelsk var normen, men Frankrike, Italia og Spania var store problemer. Mange internasjonale samtaler startet og endte med «Bonjour, eh, um ".

Det høres rart, men noen transportselskaper ansatt oversettere bare å foreta telefonsamtaler mellom kontorer mulig for å forhandle transport kontrakter.

Formalitetene

Storbritannia hadde ikke blitt fullt innarbeidet i EEC (dagens EU) når Bowie var fortsatt Ziggy Stardust. Lastebiler krysset kanalen nødvendig å ha en carnet de passasje og en carnet TIR - sider og sider med papirarbeid som beskriver hva ble gjennomført. Du også nødvendig transitt tillatelser for landene du gikk over og de ble strengt kontrollert og ofte kunne stoppe din operasjoner døde hvis du 'løp ut' før slutten av perioden.

I teorien kan du få en ekstra (f.eks.) fransk transit tillatelse hvis du fant en backload for en fransk lastebil i Storbritannia, men systemet var åpen for mye uregelmessig og misbruk. Den kjørte mange en kontrolleren til fortvilelse! Selvfølgelig eksisterer Schengen ikke, så sjekker på alle grensekryssing pass og papirarbeid var normen. Nå er det en tanke - hva gjorde alle disse grensen personell gjøre når grenser ble avskaffet?

Så var valuta problemet, drivere nødvendig masse forskjellige valutaer på en lengre avstand europeiske hale. Prøver å håndtere regnskap når alle mottakene kom tilbake, inkludert alle de valutaer, var arbeid for en hær av regnskapsførere.

Geo-politiske realiteter

Denne verden ville være ugjenkjennelig til yngre mennesker i bransjen i dag. Jernteppet var fortsatt på plass og veldig reell; mange land i Øst-Europa ble effektivt lukket og verden øst stoppet for de fleste transportfirmaer sted i Vest-Tyskland.

Men på den annen side, var deler av verden mer tilgjengelig enn i dag. Overland TIR til Midtøsten var dyrt, men relativt vanlig, Iran, Irak, Syria og Saudi-Arabia alle ser store antall britiske lastebiler besøker dem over land i løpet av 70-tallet olje boom.

Erfaringer

Så, hva kan læres i 21 transport bransjen fra 1970? Kanskje er viktigste tapet følelsen eventyrlig moro som eksisterte på den tiden - som ny spennende muligheter oppsto med EØF og Midtøsten transport.

Vi kan i dag har teknologien men kanskje flyfrakt kontrakter skreddersydd har mistet den banebrytende spenningen - og det er å være angret.